Текущее время: 18 июн 2025, 11:23
Изменить размер шрифта

Наши посевы (размножение)

Наші сіянці

Как сеем, во что сеем и под чем сеем? Делимся опытом.

Re: Наші сіянці

Сообщение -=ВИКТОРИЯ=- » 29 сен 2014, 10:47

А я купила удобряшек, начиталась,насмотрелась у девочек с Одессы, как у них цветут, одну удобряшку уже Вам показывала , ещё монофосфат калия, получила черенки от девочки с Одессы, так там такие палки - как дерево еле подвои им подобрала, хоть бы прижились)) Я вот представляю габариты этих деревьев с которых были срезаны черенки, это просто что то))
-=ВИКТОРИЯ=-
Гуру
Гуру

Сообщение yadviga » 29 сен 2014, 11:14

капец))))
это меня тоже ждет)))
Желание и любопытство - два глаза, магически преображающие мир (с)
yadviga
Гуру
Гуру

Сообщение kerija » 29 сен 2014, 11:19

Нам сонця менше перепадає ;), та наступний рік таки буде насамперед експерименти з удобренням )
kerija
Гуру
Гуру

Сообщение -=ВИКТОРИЯ=- » 29 сен 2014, 11:32

Нашим в следующем году таки положено цвести по возрасту)) особенно твоим Оксана) Я своих буду кормить на убой, и пусть тока не зацветут, всех на подвои пущу))
-=ВИКТОРИЯ=-
Гуру
Гуру

Сообщение kerija » 29 сен 2014, 16:53

Страшиш їх ? )))
які там подвої, мені вже жалко, все ж таки форми чудові в них і листочки різні. Прививатиму на ті гілки які мають ще щось і горшки більші не дам, тільки підняття і мінімум грунту ;)
до половини жовтня ще має бути тепло, може їх ще зараз чимось кропанути , типу бутона ? Цікаво чим це може закінчитись? З жовтня ніби вже треба тормозити з підживками. Хоча купила Покон для квітучим - пише з жовтня половинна норма, і в добриві 20:20:20 теж пише що можна зимою в меншій дозі давати ...
kerija
Гуру
Гуру

Сообщение yadviga » 29 сен 2014, 17:02

а я читала, что для цветения нужно, чтобы первая цифра была меньше. Или вообще безазотным подкармливают.... плантафол для листьев 10:54:10.
а я вообще какое-то серое безазотное купила, что в грунт подмешивают и понемногу "посолила" землю в горшках)))
yadviga
Гуру
Гуру

Сообщение -=ВИКТОРИЯ=- » 29 сен 2014, 19:23

Да для цветения рекомендуют минимум азота и больше фосфора и калия. Плантофол тоже покупала в этом году,но я кажется поливала ним в пол дозы.
Оксана какой там пугаю...придётся резать старичков тоже...самой жалко до немагу, а что поделаешь, весной буду делать обрезку адениумам знакомой, которой я уже тебе рассказывала,в этом году помогала приобрести адешки, там 5 сортов- все рогатки, то есть 10 подвоев минимум нужно, не пропадать же добру :D
Сама с каждым разом уже подхожу и не знаю кого бы ещё можно было пустить на подвой, у всех листики разные и интересно чё с них будет, вроде остались все уникальные, а адены с этого года слабенько выросли, хотя и с них тоже уже некоторые были пущены на подвои.
-=ВИКТОРИЯ=-
Гуру
Гуру

Сообщение kerija » 29 сен 2014, 21:22

я теж з добривами щось накрутила, купляла одне - саме для цвітіння, прислали мені заміну (тобто сама вибрала з того що було), і аж недавно глянула що це не для цвітіння а для визрівання плодів (Фінішне). А я їх цим фінішем і кормлю від весни. Вони правда попи наїли, вгору не дуже рвуться, подобаються мені, та не цвітуть. Ще й , перечитавши інструкцію, розумію що саме по листках треба давати добрива для цвітіння, а для росту в землю. Та скоріше якось не до цього було, а зараз вже пізно ). Та й стільки їх зараз розвелося,тих добрив, і яке не візьмеш, пише на ньому просто казкові речі, та результату такого щоб аж "АХ" не видно, хоча можливо все діло в системі, а я цього не дотримуюсь
kerija
Гуру
Гуру

Сообщение -=ВИКТОРИЯ=- » 10 окт 2014, 17:11

Ну вот и состоялся мой пятый экспромт посев 2 ноября посеяла семки которые мне перезентовали, всего 15 штучек, эти семки были собраны со стручка который самостоятельно не успел дозреть , маточное растение сгнило, поэтому семки были очень тоненькие и махонькие, увидя их я подумала ,что врядле что то выйдет. Но к моему удивлению они начали всходить, большинству я помогла снять шкурочки, вот такие у меня гиганты растут теперь))

Изображение
-=ВИКТОРИЯ=-
Гуру
Гуру

Сообщение yadviga » 11 окт 2014, 20:43

мои сеянцы от шестого тоже прорастают. правда три уже екнулись, несколько еще не проснулось, но большинство взошло. Хиловаты на вид пока. А тои крепыши)
yadviga
Гуру
Гуру

Сообщение kerija » 12 окт 2014, 16:29

В мене теж все готове. Стримує правда те що пробую знайти місце де вони домашнім не часто будуть попадатися на очі :lol: . Ну щоб не нервувати їх лишній раз...
В мене ще пару насінин плюмерії є :? . На питання навіщо ? Відповідь буде : "за компанію ;)".
Думала весною , та дивлюсь в вас ростуть, певне і собі посію )))
В вас не виникала проблем з кокосом, я тут стикнулася з проблемою того що він зник з продажу. Зараз взагалі з тим курсом дивні речі робляться, кокос же ж теж не наш,напевне тому...
kerija
Гуру
Гуру

Сообщение -=ВИКТОРИЯ=- » 12 окт 2014, 17:26

Оксана признавайся кого ты там сеять будешь? и сколько?)) У нас раньше не могла найти кокосовый субстрат, все косо глядели когда спрашивала... я в инете заказывала для улиток и заодно и для адешек попробовать... Честно говоря не поняла почему столько разговоров о нём, сеять пробовала в нём- и нем заметила разницы, ща и аденам в грунт подмешала.... ну не вижу я разницы хоть убейте...На данный момент мне сообщили что появился в Эпицентре, я съездила взяла 2 упаковки для улиток.
-=ВИКТОРИЯ=-
Гуру
Гуру

Сообщение yadviga » 12 окт 2014, 21:08

я б кокос улитке взяла, а сею в смесь земли для кактусов, перлита и вермикулита...
мне теперь хочется еще одну прививочку хотя бі, чтоб в следующем году цветы наверняка были
yadviga
Гуру
Гуру

Сообщение kerija » 13 окт 2014, 08:59

Та я спокусилася на дешевше насіння і на те що там був Віолет Сіті ))) , ( мало бути 10 насінин , вийшло десь під 30, та тут рахуватися буде як зійдуть ). Навіть не спитала хто постачальник :oops: . Картинки гарні а хто виросте побачим . Хоча я дам їм рік, не зацвітуть до наступної зими - будуть привоями )))
Ти ж знаєш як це , ніби сієш мікс , щоб не жалко було різати , та потім думаєш ну хоча б парочку сортових візьму і ще цих ... От і в мене так получилось
Піддослідні вони ) , аденіуми інтенсивного вирощування - по крайній мірі я попробую їм створити для цього умови.
Кокос мені зручний тим що сухий займає мало місця , а мокрий не такий "маркий" , менше бруднить все навколо і привичка . Ростуть в ньому добре . А от кактусний грунт попадається поганої якості . Сад чудес гарний та дорогий якщо брати для всіх . Кокос для мене ще й економічно вигідний ). Хоча зараз багато ростуть більш в цеоліто - перліті з невеликою кількістю кокоса. Та літра дрібного цеоліту стала вже 18грн :shock: , треба купити мішечок грубого по 4грн/кг а то весною з таким ростом цін прийдеться садити їх в землю з городу ;)
kerija
Гуру
Гуру

Сообщение -=ВИКТОРИЯ=- » 13 окт 2014, 13:44

Оксана где ты берёшь цеолит такой дорогой по 18 грн за кг? Мы же уже писала где брать дешевле)) Кокос вот это да - дорогой,я покупала пресованный в таблетки, ну круглые такие , не помню сколько там их, вообщем за них 29 грн с чем то ушло за штуку.
-=ВИКТОРИЯ=-
Гуру
Гуру

Сообщение kerija » 14 окт 2014, 08:42

Дім Сад Город. В нас тут цеоліт необхідної фракції є тільки в них і по такій ціні (. Кокос в них по 17грн,такий як ти розказуєш (був,вчора забрала останній). Брала весною 5кг кокосу за 70грн.
Та де брати цеоліт то знаю, та оплата доставки ду-у-у-же збільшує його вартість ))). Тому шукаю інші варіанти.
kerija
Гуру
Гуру

Сообщение -=ВИКТОРИЯ=- » 14 окт 2014, 09:44

5 кг - 7- грн это вообще мечта, такой ща 100 с чемто грн. Ну чё посевная состоялась?
-=ВИКТОРИЯ=-
Гуру
Гуру

Сообщение kerija » 14 окт 2014, 10:37

Ага ))), вчора , перебіжками, ніхто нічого не зрозумів ;). Зараз дивлюсь щось температура занизька, ще надворі тепло тому не гріємось, а більший коврик не вліз в мою "міні" тепличку))). Я взяла великий ящик картонний, поставила в нього світловідбиваючу і теплозберігаючу плівку, потім коврик і ящичок з насінням. Там є дірки, туди поставлю палку і причеплю світлодіодну лампу коли почнуть сходити. Все буде закритим і якщо туди не пхати свого носа ,то і незамітними для всіх інших крім мене :lol:
чекаю )))
kerija
Гуру
Гуру

Сообщение yadviga » 14 окт 2014, 11:37

партизанка))))
а у меня все на маленьком кухонном подоконнике)))
не скроешься)

надо бы и себе нафоткать своих сеянцев разного времени посадки да похвастаться)
yadviga
Гуру
Гуру

Сообщение kerija » 14 окт 2014, 13:20

Ну ми ж перебралися в новий будинок, а по всім відомим причинам фінансова ситуація досить сильно змінилася і внутрішні роботи в мене закінчаться ще не скоро (якщо брати що цього року вони й не починалися ;) ). То в мене є вільні кімнати, де крім батерей , тобто отеплення нічогісінько немає. От я і користуюсь :lol:
Хвались ))). Теж хотіла пофоткати , та я їх майже всіх попіднімала і вони "на адаптації" . Дехто мягшає , та подумала що осіння пересадка квітів дуже ефективна (правда садових ) , мала вільний час от і "попересаджувала" - в ту саму землю та вище. Тепер думаю що з того вийде )))
kerija
Гуру
Гуру

Пред.След.

Вернуться в Наши посевы (размножение)