Підкажіть, мій півторарічний тай сокотранум став схожий на жирафу, хочу навесні його обрізати, щоб кущився і мав більш компактний вигляд, де різати? Хотілося б кардинально, хоч до половини, але мене стримує те, що листочки тільки на маківці і після обрізки можуть не прокинутися сплячі бруньки - є така ймовірність?
одна точно прокинеться я б різав би так, а можливо і нижче, залишіть десь шість бруньок. Обрізайте десь в квітні, дивіться по стану рослини, якщо почала активний ріст можна різати. Через 2-3 тижні побачите проростання сплячих бруньок. Зріз можна обробити якоюсь садовою пастою або закапати воском, а можна і просто залишити вимочивши сік. Не бійтесь різати
123.jpg (57.21 KiB) Просмотров: 21438
Дорогие форумчане, пожалуйста, по возможности перед загрузкой фотографий обрежьте их этой программой. Обмеження: 640Х860, 0.12Mb
nestorka, я коли обрізаю , сік забираю паличкою для вух і нічим не обробляю. Правда треба слідкувати щоб на зріз хоча б пару тижнів не попадала вода, він розмокає і може початися гниття ( можливо до весни він і сам пробудить пару гілочок , для тайсоко (по теорії) це не повинно бути проблематично. Мої ще малі , в них лише по пару листочків , тож дивитимусь що ви зі своїм зробите
Він дуже хороший для 4місяців. Світло зелене листя на верхівці свідчить про його активний ріст і вгору і вширину. Якщо ви його обріжете зараз , це ,як мінімум пів місяця - місяць він "думатиме", тобто не ростиме взагалі. А зараз саме найбільше сонця. Моя думка - не різати, в кінці зими обрізавши простимулюєте його до пробудження. Та й араби гілкуються десь з шести місяців
Дякую! Почекаю, може справді почне кущитися сам. Росте дійсно дуже швидко, просто на очах. У мене два екземпляри цього сорту, другий такий же великий і набагато товстіший. Видно - то особливість сорту.
Я читала на форумах,арабов вообще не советуют подрезать,они сами куститься должны,в крайнем случае после года,так больше спящих почек должно проснуться