Віка, мені теж подобаються ці карликові сорти ), час від часу навіть когось підсівала. Та зупиняло саме те що гіркий ! Теж не їм, в концервацію від сили штучки три мені потрібно от і не хотілось тримати горшки цих перців зимою.
Щодо сіяння) . Час прийшов ! Перцям саме те. Свої сіяла в 20тих числах грудня(їм біля місяця) Якщо б було сонячно я й не переживала, жалко якщо почнуть витягуватися. З 4х тільки о дин поки з бутонами ), так що не знаю чи це сортова особливість ). Про солодкий , невеликий перець, почула восени по телевізору, показували місто де його сіють дуже багато, потім висушують і додають до всього ). А потім попалось в каталогу СВ три сорти перцю, правда насіння дороге (30грн за пакетик), тому взяла тільки 2 види (і то мікси, щоб були і червоні і зелені і жовті
). Другий має бути до 5см шириною і до 22довжиною. Як розумію на вигляд стандартний пекучий, тільки солодкий на смак ). Якщо нормально ростимуть насінням поділюсь. Опис цих сортів і їхні фото ніде більше не знайшла, так що поки не попробую "на зуб" і не побачу як ростуть , нічого сказати не можу
Ти можеш починати сіяти свої, не всі одразу а штучки так 2-4. Перець має довгий період росту, на розсаду(для городу) добре садити вже, щоб до висадки в грунт він був з бутонами - тоді він і плодоносити буде скоріше і до морозів. Мій сусід пару кущів забирає на вікно і перець хоч й помаліше плодоносить цілу зиму. Ми перець пересіваєм кожного року через клімат , а він може значно більше )))
Одразу й провіриш чи дозрів ), насіння перця добре замочувати в стимуляторі, або й відразу пророщувати на салфетці. Сходить воно довго. Та в плоді дозріває нормально, часами беру насіння з магазинних плодів, всхожість нормальна )