kerija писал(а):Добрий день! Я насчитала 12 точек роста, наверное их больше. А сколько вашему сеянцу? Интересненько получилось
Добрий вечір! Я сам їх не рахував, тільки після Вашого повідомлення звернув на це увагу - зараз пробилось 14 точок росту. Мабуть багато для такої рослини, я трохи захопився і намастив пастою всі глазки що були на сіянці, в подальшому вони можуть не всі піти в ріст, але тим цікавіше буде спостерігати за рослиною. Взагалі я брав цю пасту для орхідей (фалєнопсіс), намагався пробудити почку на квітконосі, щоб їх розмножити, але в мене нічого не вийшло. Пробував використовувати цю пасту на інших рослинах, вони дійсно гілкувались, але не всі почки що пробуджувались йшли в ріст, ці точки росту забирають багато енергії у рослини, тому думаю що перебільшувати не варто, хіба що заради експеримента. Щодо віку мого сіянця, точно не скажу, жінка що продала мені сіянець на ринку казала, але я не запамятав (мабуть пів року, може трохи більше). Коли побачив дорослу квітучу рослину, просто не зміг пройти поруч - купив сіянець, раніше я Аденіум ніколи не бачив, а тут така дивина!