Ну взагалі то після отримання пакунка, я розгортаю його ще по дорозі додому (терпіння не вистачає
)
Інколи приходять повністю лисі, інколи з частиною листя. Другий варіант подобається більше , як на мене, вони скоріше просинаються. Щоб не поселити в себе якогось екзотичного жучка, вдобавок до своїх рідних щитовок ,тріпсів і попелиць , оприскую якимось акарацидом, а після просихання ще іншим препаратом (який діє на іншу групу комах). Я їх не замочувала а просто з оприскувала, хоча зараз думаю що напевне варто занурити на якийсь час повністю.
Знову даю просохнути, і обов*язково обробляю цирконом (знову ж з просушкою).
Потім в грунт, напіввологий з великою дозою цеоліту і перліту, з обов*язковим дренажем. І все, залишається тільки чекати
Ті рази я ставила їх одразу на підігрів цілодобовий ( в мене не пропав ні один), та в інтернеті не рекомендують, аргументуючи що це пришвидшує гниття якщо воно є і було не замічене до посадки
Того року два аденіуми провели на грілці і цілу зиму (від початку адаптації), так як тільки ставила на підвіконня каудекс здувався і на дотик був неприємно мягким, а як тільки поветртала на грілку - за ніч надувався і навіть ростив листочки.
тут вже на вашу інтуіцію, будете дивитися по своїх рослинках і підстосовуватися до них )))
до того ж я переживатиму разом з вами, дивлячись на своїх таких же , звідти ж